Aligner (onzichtbare hoesje)

p---digital-3d

Onzichtbare beugel bestaat uit een reeks uitneembare, transparante hoesjes (aligners) die speciaal voor uw gebit op maat worden gemaakt. Deze hoes zit los op de tanden en hoeft tijdens het eten, drinken of tandenpoetsen niet gedragen te worden. Iedere twee weken wordt de aligner vervangt door een nieuw ‘hoesje’ die net iets verschilt van de vorige. Zo worden uw  tanden en kiezen stapje voor stapje naar de gewenste positie bewogen. Deze beugel is helaas niet in alle gevallen mogelijk. Hier vindt u meer informatie en kosten over onze aligners.

Keramische slotjesbeugel

Deze beugel heeft keramische slotjes (brackets) van hetzelfde kleur als de tanden. Daardoor is het bijna onzichtbaar tijdens het gebruik. De brackets worden hiervoor op iedere afzonderlijke tand of kies geplakt met een speciale lijm. Een draad tussen de brackets zorgt ervoor dat de tanden en kiezen op de goede plaats worden geduwd. Het is nooit te laat om een slotjesbeugel te nemen: het geeft op alle leeftijden een prachtig resultaat.

Uiteraard kunt u ook een gewone stalen slotjesbeugel  gebruiken.

Benefit Molar Distalizer

Onze praktijk is een van de weinige praktijken die gebruik maakt van de Benefit Molar Distalizer system voor correctie van een overbeet. De Benefit Molar Distalizer verplaatst de bovenste kiezen, waardoor er  meer ruimte in de mond wordt gecreëerd, zodat scheve tanden recht gezet kunnen worden. Hoe het werkt is in de video te zien

Retentiebeugels (om het mooie resultaat vast te houden)

Als je beugel eruit mag, heb je een mooi en regelmatig gebit. Tanden en kiezen hebben vlak na de beugelbehandeling vaak nog wel de neiging om terug te keren naar de beginpositie. Om het mooie resultaat vast te houden, krijg je daarom na een beugelbehandeling vaak nog een retentiebeugel. Retentiebeugels zorgen ervoor dat je tanden en kiezen goed vast kunnen groeien op hun nieuwe plaats. Er zijn veel verschillende soorten retentiebeugels:

Spalkje

Een spalkje is een dun metalen draadje die aan de binnenkant van je voortanden wordt geplakt. Het draadje zorgt ervoor dat je tanden niet kunnen verschuiven. Een spalkje blijft vaak meerdere jaren zitten, hiervan merk je bijna niets. Zo krijgen je tanden en kiezen genoeg tijd om netjes op hun nieuwe plek te blijven staan.

Nachtbeugel

Een nachtbeugel of ‘OIR’ (Oral Invisible Retainer) is een soort plastic hoesje die je over je tanden en kiezen kunt schuiven. Het hoesje sluit precies aan op je gebit, zodat je tanden en kiezen niet weg kunnen schuiven. Na een jaar kun je de OIR steeds minder gaan dragen. Als je merkt dat de beugel strakker gaat zitten, doe hem dan weer wat vaker in. Draag de nachtbeugel net zo lang totdat je tanden en kiezen goed stabiel zijn vastgegroeid.